Jump to content

Jon Voight középiskolás focis filmben játszik

2014. 11. 21. 10:25

Jon Voight ikonikus egyetemi futballedzőt, Paul „Bear” Bryantet alakítja a Woodlawn című filmben, amelyet az Erwin-testvérpár rendez.

Jon és Andrew Erwin, akik testvérekként közösen rendezik ezt a filmet, jelenleg az alabamai Birminghamben forgatnak. A forgatókönyvet Jon Erwin és Quinton Peeples írta, a producerek Kevin Diwnes és Daryl Lefever.

A sztori Tony Nathan afroamerikai sztárjátékos köré összpontosul és a független Woodlawn Középiskola lelki ébredésére az alabamai középiskolák rendszerébe való kikényszerített beilleszkedés közepette az 1973-74-es években. Nathant Bryant készítette fel, hogy az Alabamai Egyetem játékosa lehessen, később pedig sikeres profi karrierjének beindulásában is segédkezett.

A film kulcsjelenete az 1974-es Banks-Woodlawn meccs, amelyet több mint 40000 néző követett végig a helyszínen, a Legion Fielden. Nemrég itt zajlott éjjelenként a forgatás is fagypont alatti hőmérsékletviszonyok között.

Jon Voight mellett feltűnik a filmben Nic Bishop, mint a Woodlawn edzője, valamint Sean Austin, C. Thomas Howell, Sherri Shepherd, Lance Nichols, Caleb Castille és Richard Kohnke is.

Voight jelenleg a Ray Donovan című sorozatban játszik, amelyért tavaly Golden Globe díjat nyert.

(fotó: goldenglobes.com, forrás: variety.com)