Jump to content

Rekordbevétellel kezdett Az éhezők viadala

2014. 11. 23. 21:53

Az év legnagyobb bevételével, 123 millió dolláros (37 milliárd forintos) jegyeladással kezdte észak-amerikai forgalmazását Az éhezők viadala: A kiválasztott – 1. rész című produkció.

A Francis Lawrence rendezésében készült film premier-hétvégi bevétele könnyedén túlszárnyalta a Transformers: A kihalás kora című produkció első hétvégéjének jegyeladásait. A Transformers-folytatás 100 millió dolláros bevétellel mutatkozott be a nyáron, a sötét jövőt festő Az éhezők viadala-sorozat újabb részére viszont 123 millió dollárért váltottak jegyet a nézők.

A 2012-ben bemutatott első epizód, Az éhezők viadala 152,5 millió dollárt, a tavaly a mozikba került Az éhezők viadala: Futótűz 158,1 millió dollárt keresett indulásakor az amerikai és kanadai mozikban.

A sorozatot gyártó Lionsgate stúdió 130 és 150 millió dollár közötti premier-hétvégi eredményt várt az újabb résztől is. David Spitz ugyanakkor nem nyugtalankodik az első eredmények miatt: „Szédületes hétvége volt. A filmtörténet 15. legnagyobb összegű bemutatkozása. Jelzi a sorozatban rejlő erőt.” – fogalmazott a stúdió forgalmazási alelnöke.

A produkció Észak-Amerikán kívül 85 külföldi piacon további 152 millió dollárt hozott, így globális bevétele máris 275 millió dollárra (68 milliárd forintra) rúg.

Az éhezők viadala: A kiválasztott – 1. részben számos főhős visszatér a filmvászonra: Jennifer Lawrence, Liam Hemsworth és Josh Hutcherson is szerepel a filmben.

A hétvégi észak-amerikai kasszasikerlistán a Hős6os című Disney-vígjáték lett a második 20,1 millió dolláros jegyeladással, a Csillagok között pedig újabb 15,1 millió dollárral növelve jegybevételeit a harmadik helyre került.

(fotó: telegraph.co.uk, forrás: MTI)