Jump to content

Díjat kapott Pálfi György filmterve Torinóban

2014. 12. 02. 14:27

A 32. Torinói Filmfesztivállal párhuzamosan megrendezett Torino FilmLab filmtervfejlesztő fórumon Pálfi György, Nagy Gergő és Ruttkay Zsófia A hang (The Voice) című tervvel elnyerte a Les Arcs Coproduction Village díját – tájékoztatott a Vertigo Media.

A közlemény felidézi, hogy a filmtervnek néhány hónapja az Európai Unió oktatási, audiovizuális és kulturális támogatási platformja, a MEDIA program ítélt 50 ezer eurós (15,3 millió forintos) támogatást, amely a második legnagyobb támogatás a program egyedi projektjei között. A kommüniké szerint ezzel újabb elismerést kapott Pálfi György alkotói tevékenysége és a gyártó KMH Filmben folyó szakmai munka.

Pálfi György, Nagy Gergő és Ruttkay Zsófia A hang (The Voice) című filmterve a Pusztai Ferenc producer vezette KMH Film gyártásában a tervek szerint 660 milliós költségvetéssel készül. A Magyar Nemzeti Filmalap eddig a forgatókönyv-fejlesztésre 2 millió forintot ítélt meg. A produkcióban részt vesz a francia Sciapode koprodukciós partnerként. A hang (The Voice) a tervek szerint részben az Egyesült Államokban forog majd.

A filmterv egy középkorú magyar férfiról szól, aki sosem találkozott Amerikába disszidált apjával, de saját családalapítása küszöbén elhatározza, hogy megkeresi őt. Az apa tudósként egy olyan kutatócsoportban dolgozott, amelyik az űrből érkezett hangokat vizsgálta, bizonyítékot keresve arra, hogy van intelligens élet a Földön kívül. A film azzal a kérdéssel foglalkozik, hogy egyedül vagyunk-e a világban.

Pálfi György legutóbbi, Szabadesés című alkotása a Karlovy Vary Nemzetközi Filmfesztiválon elnyerte a zsűri különdíját, a legjobb rendezés díját, valamint az Europa Cinemas Label díját. A filmet bemutatása óta mintegy 10 ezren látták.

(fotó: sikerado.hu, forrás: MTI)