Jump to content

Éjszakai kalandtúrák a Budakeszi Vadasparkban

2015. 02. 20. 10:37

Márciustól áprilisig összesen nyolc alkalommal nyílik arra lehetőség, hogy szakvezető kíséretében az éjszakai állatok életébe nyerjenek bepillantást a Budakeszi Vadaspark látogatói.

A park állatai közül jó néhány éjszakai életmódot folytat, így mikor lemegy a nap, ők akkor kezdik meg vagy folytatják a szokásos napi rutinjukat: esznek, isznak, játszanak, fára másznak, vadásznak vagy éppen aktív közösségi életet élnek.

Az éjszakai életmód leginkább a kisragadozókra jellemző, eddig őket elsősorban a foglalkozások alkalmával lehetett megfigyelni, az éjszakai túráknak köszönhetően azonban új perspektívából lesznek láthatóak.

A nagyvadak éjszakai élete is számos érdekességet tartogat, például a vaddisznók dagonyázása vagy hangos vitatkozása, de várhatóan a medvék és a farkasok is aktívabbak lesznek éjszaka.

A túra szakvezetői az állatok gondozói is egyben, így a program során nem csak testközelből mutatják be a lakókat, de azok jelleméről, természetéről és nem mindennapi kalandjairól is mesélni fognak anekdotákat a résztvevőknek.

A programot márciusban és áprilisban négy-négy alkalommal szervezik meg napnyugta után. A látogatóknak érdemes előre regisztrálni, és elemlámpával készülni az esti sétára.

További érdekességeket talál Facebook oldalunkon.

(fotó: parkerdo.hu, forrás: MTI)