Jump to content

Kezdődik a 30. kecskeméti tavaszi fesztivál

2015. 03. 04. 15:57

Gazdag programkínálattal várja a város lakóit és a Kecskemétre látogató vendégeket a 30. tavaszi fesztivál, amelyet március 13. és 31. között rendeznek meg.

Az idei rendezvény mottója: Gyermekek a művészetben. A hagyományos programok mellett megjelenik a csaknem négy évtizede népszerű Kecskeméti Paletta, a Kortárs Keresztény Ikonográfiai Biennále, valamint megrendezik a Kárpát-medencei Magyar Kulturális Civil Szervezetek ötödik konferenciáját és a Színművészeti Egyetemek találkozóját is.

A kínálatot bővíti a két kísérőrendezvény, a fiatal alkotóművészeknek bemutatkozást biztosító Kecskemét Fringe és a 24. Nemzetközi Bohém Ragtime & Jazz Fesztivál. Műsort ad a 10 éves Fesztiválkórus, valamint a 25. évfordulóját ünneplő Ars Nova Énekegyüttes is.

A nyitókoncerten a kecskeméti Szimfonikus Zenekar ifjú tehetségek vendégszereplésével szólaltatja meg Rahmanyinov, Elgar, Bartók és Mozart egy-egy művét a Kodály iskolában.

A Ciróka Bábszínház vendégelőadásokkal és a bábszínházi világnap rendezvényeivel kapcsolódik a fesztiválhoz. A gyerekeknek rendez programot és foglalkozást a Nemzetközi Zománcművészeti Alkotóműhely és a Szórakaténusz játszóház.

A táncművészet is fontos része a fesztiválnak: a Kecskemét Táncegyüttes mellett a Coincidance Társulat is fellép egy Grimm-mese adaptációjával. A fesztiválon a 110 éve született József Attila, valamint a 90 éve született Nagy László emléke előtt irodalmi esttel tisztelegnek. A zárónapon az Amadinda Ütőegyüttes ad műsort.

További érdekességekért kérjük, keresse fel Facebook oldalunkat!

(fotó: pixdaus.com, forrás: MTI)