Jump to content

Nyáresti komolyzenei koncertsorozat a Balaton és a Duna partján

2015. 06. 09. 10:05

KLASSZ a pARTon címmel nyáresti komolyzenei koncertsorozatot hirdetett több balatoni városban és Budapesten a Cimbora Alapítvány és az Óbudai Danubia Zenekar. A június 28-án Balatonfüreden kezdődő és augusztus 23-án a budapesti Várkert Bazárnál végződő sorozaton a Cimbora című televíziós műsorból kinőtt művészeti táborok egykori résztvevői, ma már neves zenészek és muzsikusbarátaik lépnek fel.

A KLASSZ a pARTon sorozatban színpadra lép mások mellett Érdi Tamás zongoraművész, Kertesi Ingrid operaénekes, Oláh Vilmos és Szabadi Vilmos hegedűművészek, Győri Noémi fuvolaművész, valamint a világszerte keresett tajvani-amerikai koncertzongorista, Ching Yun Hu. Az Óbudai Danubia Zenekart művészeti vezetője, Hámori Máté, valamint a jelenleg a Szombathelyi Szimfonikusok élén álló vezető karmester, Madaras Gergely vezényli.

A hangversenyeket Balatonfüreden, Zánkán, Keszthelyen, Balatonakarattyán, Szigligeten, Balatonföldváron, majd a zárókoncertet augusztus 23-án a fővárosi Várkert Bazárnál tartják. A főszervező Danubia zenekar mellett fellép a Demel Eszter által vezényelt veszprémi Gárdonyi Zoltán Kamarazenekar, valamint a Bolla Milán dirigálta budapesti Solti György Zeneiskola Vonószenekara is. Szabadkáról érkeznek Görög Noémi és Görög Enikő zongoraművészek, akik a Cimbora nyári táborainak rendszeres szólistái voltak.

Oláh Vilmos hegedűművész arról beszélt, hogy a cimborás táborok az egész pályájukat meghatározták. Mint mondta, a tábor sok egykori résztvevője ma vezető magyar szimfonikus zenekarokban muzsikál.

Hámori Máté, az Óbudai Danubia Zenekar művészeti vezetője hangsúlyozta: bár kiemelten gondoltak a gyerekekre, például műsorra tűztek egy Britten-gyerekművet, a felnőttek is színvonalas koncertekre számíthatnak, felcsendül többek között egy Mendelssohn-hegedűverseny, valamint Chopin több műve is.

A Molt képviselő Haáz Andrea elmondta: a cég tehetségtámogató programja keretében öt fiatal muzsikus fellépését támogatják a KLASSZ a pARTon sorozatban.

(Forrás:kulturmozaik.hu;mti/Fotó:infovilag.hu, balaton.hu)