Jump to content

Múzeumok éjszakája - Három kiállítás és filmvetítések a Terror Házában

2015. 06. 19. 07:15

Állandó és két időszaki kiállítása mellett ritkán látható dokumentumfilmekkel várja a Múzeumok éjszakáján az érdeklődőket a Terror Háza Múzeum.

Baranyi Márton kommunikációs igazgató elmondása szerint az Új világ született - Európai testvérháború 1914-1918 című alkotással a Szarajevóban lelőtt Ferenc Ferdinánd trónörökös és Tisza István miniszterelnök életútján keresztül mutatják be új dimenzióból a 20. század első világégését.

A Rabszolgasorsra kényszerítve című film szemtanúkat, túlélőket megszólaltatva eleveníti fel a második világháború utáni sötét időszakot, a Játsszunk nyugodtan! című alkotás pedig Puskás Ferenc életútján keresztül mutatja be a Rákosi- és a Kádár-rendszert, valamint a rendszerváltoztatást.

Emlékeztetett arra: a héten megnyílt Először szabadon című időszaki tárlat az első szabad választások és az azokat megelőző kampány időszakát eleveníti fel, míg az április vége óta a múzeum előtt, az Andrássy úton látható, Rabszolgasorsa ítélve című kiállítás a Szovjetunióba hurcolt politikai foglyok és kényszermunkások szenvedéseivel és hazatérésével foglalkozik.

Baranyi Márton elmondta: a Múzeumok éjszakájának eseménysorozatában szombaton este hattól hajnali két óráig vesz részt a Terror Háza Múzeum.

(Forrás:kulturmozai.hu;mti/Fotó:programturizmus.hu)