Jump to content

Programok augusztus 9-re

2015. 08. 06. 16:25

A rossz hír, hogy a héten csak egynapos a hétvége, a jó hír viszont, hogy nagyon sok program közül választhatunk, hogy ezt a vasárnapot feldobjuk.

Néhány rendezvénynek ez lesz az utolsó napja, így még pont ki lehet menni, ha nem akarjuk kihagyni. Ilyen például a VIII. Hungarikum Fesztivál Szegeden, ahol a magyar kultúrához kapcsolódó prémium termékek, népművészeti alkotások, ételek és italok világában merülhettek el. Emellett a vasárnapi programban kézműves játszóház, népdalkör, solymász bemutató, népzene koncert és jógabemutató is szerepel.

9-én ér véget a kőszegi ostrom napok is, a Félhold és Telihold, de ezen a napon még láthatunk várkiállítást, vásári forgatagot, zenés gyerekműsort, madárbemutatót, néptáncosokat, valamint íjász bemutatót.

Egy különleges programot is ajánlunk. Debrecenben borkóstoló lesz a Nagyerdei Szabadtéri Színpadnál, ahol a kóstolás mellé apa-fia duó jazzkoncertjét élvezhetjük, ami vasárnap Fekete István (trombita) és Fekete Zoltán (basszusgitár) előadását jelenti majd. Jegyár 1700 Ft, kezdés: 16:00.

Szintén most vasárnap ér véget a Lellei Borhét, Balatonlellén, de a fesztivál utolsó napjára is tartogattak izgalmas programokat, mint operettest, néptáncegyüttesek, tűzijáték, Fröccsparty, valamint a Borkirálynő választás eredményhirdetése és a Borhét borának csapra verése.

Ezzel szemben a Balatonfüredi Borhetek szombaton, 8-án indul, tehát vasárnap már vígan látogatható, amikor is a Kisfaludy Színpadon Tátrai Eszter illetve Balchicanos koncert lesz, valamint nagyon sok bor.

Aki valami súlyosabbra vágyik, még nem késő nekivágni a balatonszemesi RockPart fesztiválnak. Egy 5500 Ft-os napijegyért, vasárnap még oylan koncertek várnak a bulizókra, mint a The Dillinger Escape Plan, a Suicide Silence, a Paddy and the Rats, a Blind Myself, valamint a Turisas.

De olyan egész nyáron tartó fesztiválok műsorait is érdemes átnézni, mint a Nyári Fesztivál a Margitszigeten, a Szegedi Szabadtéri Játékok vagy Tihanyi Szabadtéri Játékok.

Lesznek, akik inkább a pihenést választják, hiszen hétfőn, 10-én indul az idei Sziget fesztivál. Ők semmiképp ne hagyják majd ki a Szabaduló Szobát, ami a Volton és a Balaton Soundon hatalmas siker volt.