Jump to content

Story Cubes - Zsebtörténetek

2015. 08. 10. 10:15

Egy történetet kitalálni egyszerű. Megadott szavakkal kitalálni egy történetet már bonyolultabb. Kilenc (megmégamennyibelefér) speciális dobókockával dobni, hogy aztán a kapott képekkel történetet mondjunk, kifejezetten szórakoztató. És ekkor még csak az alapjátékot csörgetjük a kezünkben.

A Story Cubes nem bonyolult játék. Van X dobókockád, dobsz egyet, aztán mondasz egy összefüggő történetet a kockákon szereplő ötletek minél teljesebb felhasználásával. Időkorlát nincs, de azért ne egyetlen, barokkosan végtelen körmondatban szerepeljen minden szó. A játékosok belátására van bízva, hogy előzetesen megállapodnak-e egy minimális vagy maximális történethosszban, vagy éppen folytatásosat játszanak, és mindenki ugyanazt a történetet meséli tovább. A lehetőségek száma közel végtelen, és ha még ez sem lenne elég, nem csak egyféle Story Cubes készlet létezik: vásárolhatunk fő témája szerint általános és mindenféle, cselekvésekkel és akciókkal, valamint utazással és kalandokkal kapcsolatos készletet. De itt még mindig nincs vége a variációknak! A gyártó ugyanis felismerte, hogy valami igazán nagy durranás van a kezében, és kiadott jó néhány kiegészítő készletet is. Ezek harmadannyiba kerülnek, igaz, csak három kockát tartalmaznak. De a témáik annyira izgalmasak, hogy még ezt is elnézzük nekik. Kiegészítő kockákat vehetünk krimi, prehisztorikus állatok, sci-fi, kórház, tündérmesék és sport témakörökben. Ennyi lehetőség között már mindenki megtalálhatja a maga számításait, nemde? Külön öröm, hogy a kiegészítő készletek önmagukban is használhatóak, valamint szabadon kombinálhatóak más készletekkel. Aztán nincs szükség másra, mint pár barátra, egy asztallapra, egy doboztetőre vagy más, kellemesen sík területre, és máris kezdődhet a játék.

Összegzés:
A Story Cubes az a fajta játék, ami a legkevesebbért a legtöbbet adja. Az alapkészletek mágneses zárású kartondobozuknak köszönhetően kényelmesen és biztonságosan elférnek a zsebben, a kiegészítők pedig még ennyi helyet sem foglalnak. A játék két percen belül elmagyarázható, aztán már csak élvezni kell. Az alapkészletek 2500-3500 forint körüli áron mozognak, a kiegészítők pedig már 1000-1200 forintért megkaphatóak.

(szl)

(forrás: kulturmozaik.hu / Fotó: pinterest.com)