Jump to content

Látványos programok az Állatkertek éjszakáján

2015. 08. 19. 08:03

Látványetetésekkel, fókashow-val, bátorságpróbákkal, "nem szeretem állatokkal" való ismerkedéssel és számos speciális, éjszakai programmal várják a látogatókat augusztus 28-án, az Állatkertek éjszakáján.

Negyedik alkalommal rendezik meg augusztus végén az éjszakai programot, amelyhez ezúttal tizenkét magyarországi helyszín kapcsolódott. A budakeszi, debreceni, győri, jászberényi, kecskeméti, miskolci, pécsi, poroszlói, szegedi és a veszprémi mellett két budapesti bemutatóhely nyitja meg kapuit a látogatók előtt.
A Budakeszi Vadasparkban óránként indulnak 45 perces vezetések, amelyek keretében szakvezetők nyújtanak bepillantást az éjszakai vadaspark életébe. A bejárattal szemben interaktív játszópult is működik majd, amely az állatok éjszakai érzékelését segít megismerni, fénycsapdázással pedig az éjszakai rovarok életében nyerhetnek betekintést az érdeklődők.

A Fővárosi Állat- és Növénykertben lesz esti elefánttréning, fókabemutató, de számos látványetetésen is részt lehet venni. Az orrszarvú-, a zsiráfetetés a közönség bevonásával zajlik majd, a piráják, a murénák és az óriás arapaimák etetését pedig meg lehet majd tekinteni. Mindezeken felül lesz vombatles, az éjszakai pillangókat bemutató program, óriáskígyó simogatás, látványetetés a tapíroknál, az óriásvidráknál és a sörényes hangyászoknál is. A Mérgesházban kígyókezelési, etetési, illetve eszközbemutatót tartanak a mérgeskígyókkal foglalkozó szakemberek, a Varázshegyben pedig térhatású vetítés, időgép szimulátor és rovarbemutató is lesz.

A Holnemvolt Park játékai is működni fognak éjszaka, köztük a hullámvasút is. A programot a lángidomárok tűzzsonglőr bemutatója, illetve buborékvarázs, valamint több helyszínen fényfestés teszi teljessé.

A Tropicariumban éjszakai bátorságpróbát tartanak, ahol a "nem szeretem" állatokkal, kígyókkal, bogarakkal lehet közelebbről megismerkedni. A legbátrabb versenyző egy ketreces merülést nyer a cápák medencéjébe. Lesz éjszakai szűrőház-látogatás, a cápák "árnyékában" lévő rendezvényteremben pedig a Tropicariumban eddig nem látott egzotikus állatok bemutatója zajlik majd.

Nem csak Budapesten várják az érdeklődőket, hanem az ország szinte mindegyik állatkertjében, így Debrecenben, Győrben, Kecskeméten, Miskolcon, Szegeden és Pécsett is, sőt a poroszlói Tisza-tavi Ökocentrum is érdekes programokkal kedveskedik a gyerekeknek és a felnőtteknek egyaránt.

A legtöbb helyen a programok este 7-től éjfélig tartanak majd. A fővárosi helyszínekre lehetőség lesz kombinált belépőjegyet váltani, a pécsi látogatók pedig automatikusan egy jegy ellenében az Akvárium-Terráriumba és a Zsolnay Kulturális Negyedben megtartandó programokra is ellátogathatnak.

(Forrás:kulturmozaik.hu;mti/Fotó:kolyokbirodalom.hu)