Jump to content

Eleged van? Adj másnak!

2015. 10. 02. 16:00

Eleged van? Adj másnak! – ezzel a szlogennel köszönti a résztvevőket az október negyedikei Karma Jógafesztivál a Dürer Rendezvényházban. A félreértések elkerülése végett leszögezném, hogy a tételmondatok nem azt jelentik, hogy ha eleged van az életből, adj másnak is és rúgj bele. Inkább valami olyasmit, hogy ha neked megvan mindened, van annyi, amennyi elég, akkor a maradékból adj másnak is.

Különböző karitatív szervezetek rendeznek gyűjtést a fesztiválon, de ezen túl lehetőség nyílik majd arra is, hogy a rászorulókkal és a nekik nyújtható segítségekkel kapcsolatban szakemberekkel beszélgessünk. A workshopok és az interaktív előadások összefoglaló jelszava is jókedvű, a program szlogenjéhez hasonlóan: AGY BELE! – Gondolkodjunk közösen!

Azonban mivel jógafesztiválról van szó, ne feledkezzünk meg a saját testi-lelki békénkről sem, miközben másokon segítünk. (És hanyagoljuk most az azt taglaló fejtegetéseket, hogy ha máson segítesz neked is jobb lesz. Valószínű, de ki kell próbálni.) Reggel kilenctől délután ötig úgynevezett szakmai programokon vehetnek részt az idelátogatók: minden órában indul egy vagy két jógagyakorlás, de lesz jógakonferencia és közös mantraéneklés is. Aki kíváncsi, akár tízféle jógaórát is kipróbálhat, többek között azt is, amelyiket a fesztivál díszvendége, Manju Jois tart. Akinek pedig még ez sem lenne elég, átfésülheti a vásártér kiállítóinak széles választékát, hallgathatja az egész nap szóló élőzenét, bekucorodhat a gyereksarokba, vagy felfrissülhet a biokávézóban.

gL

(Fotó: exploringdreamstate.com)