Jump to content

MüSzi – mintha otthon lennél

2015. 10. 06. 14:00

Ha olyan helyet keresel Budapesten, ahol nem nyüzsögnek az emberek, viszont ahol nyugodtan odamehetsz a szomszéd asztalnál (vagy kanapénál, vagy szőnyegen, vagy csúszdán) ülő emberekhez beszélgetni, nem veted meg, ha mindeközben teázhatsz vagy sörözhetsz is, de a szórakozás kedvéért nem válnál meg a kutyádtól, cicádtól, vadászsólymodtól, akkor a MüSzi lesz a te törzshelyed (is).

A teljes nevén Művelődési Szintként emlegetett hely „szabad szellemiségű, önfenntartó kulturális” térként határozza meg magát. A Blaha Lujza téri Corvin áruház harmadik emeletén találhatjuk meg, és ha belépünk az ajtón, azonnal érezni fogjuk, hogy egy másik univerzumba csöppentünk. Ez egy olyan kávézó, ahol leülhetsz fogyasztás nélkül. Sőt, megeheted az otthonról hozottat. Ez egy olyan kiállítótér, ahol minden színvonalas alkotást szívesen fogadnak. Egy olyan közösségi központ, amit használhatunk munkaállomásként vagy irodaként. Egy olyan büfé, ami néha egész nap reggelit kínál, olykor pedig cserealapú bolhapiacként is funkcionál.

Egy olyan rendezvényközpont, ahová mostantól minden hétfőn eljárhatunk társasozni – múlt héten ugyanis a Játszóház Projekt hivatalosan megnyitotta az idei évadot. A projekt immár másfél éve él, a célja pedig… nem, nincs célja. A játékos kedvűek összegyűlnek, és jól érzik magukat. A társasok és a kellemes csapat biztosítva – hiszen aki a játékot szereti, rossz ember nem lehet. A hétfők sosem egyszerűek, de ha ide érsz a nap végére, könnyen lehet, hogy játszva oldod majd meg a hét további akadályait is.

gL

(Fotó: spottedbylocals.com)