Jump to content

Szabadulj, ha tudsz!

2015. 10. 12. 11:00

Ha néhány embert beraktak egy lezárt helyiségbe, ahonnan csak külső segítség nélkül, közös erővel szabadulhattak ki, az évszázadokon keresztül mindig rosszat jelentett: várbörtön, bolondokháza, hadifogság. Ma az emberek még fizetnek is ezért.

Igaz, itt nem kínzókamráról van szó, sokkal inkább a csapatépítő tréningek és baráti összejövetelek új, izgalmas helyszínéről: a szabadulószobáról. A műfaj lényege annyi, hogy az érkező csapatot bevezetik egy terembe (vagy többe, ez a helyszíntől függ), rájuk zárják az ajtót, és a résztvevőknek a helyiségben elrejtett nyomok alapján kell rájönniük a kijutás módjára. Nem régi találmány, ám annál több helyen megtalálható már a játék; téma szerint is elkülönülnek – találunk családbarát verziót, ahol nem ijesztgetnek, van olyan, ami Csernobilban játszódik, és olyan is, ahol a csapatért egy fekete Mercedes érkezik a küldetés elején.

Nem félsz még eléggé? Minden vágyad, hogy éjszaka küldjenek le egy sötét pincébe titeket? Szerencséd van, mert a múzeumok éjszakáján felbuzdulva szinte minden program lefoglalta már magának az év egyik éjjelét – így a szabadulós játékok is. Október tizenhatodikán a legtöbb szabadulószobába fél áron juthatsz be, amennyiben kinyomtatod magadnak a szabadulószobák éjszakája kuponját. (Ez nagyon fontos, mert kupon nélkül fizetheted a teljes árat, hiába az éjszaka!) Sőt, rengeteg helyszín egész hétvégén akciósan várja a látogatókat, így háromnaposra nyújtva az eseményt.

Ragadj egeret, foglalj magatoknak időpontot, nyomtasd ki a kupont, és irány az éjjel!

gL

(Forrás: kulturmozaik.hu/Fotó:citybrands.hu)