Jump to content

Budapestre jön a Depeche Mode

2016. 10. 12. 15:56

Budapest lesz a Depeche Mode 2017 tavaszán induló világ körüli turnéjának (World Spirit Tour) egyik állomása. Csak Európában 32 koncertet adnak 21 országban, körülbelül 1,5 millió nézőnek. 

Jövő tavasszal jön ki a Depeche Mode legújabb albuma, a Spirit, és ezzel indulnak világ körüli turnéra. Magyarország lesz a 21 országos európai etap egyik állomása. A Spirit-ről röviden annyit mondtak a sajtótájékoztató bevezetőben, hogy szexibb lesz, mint bármelyik eddigi albumuk. 

A sajtótájékoztatón beszéltek Magyarországról is. Kérdésre válaszolva azt mondták, természetesen speciális kapcsolat fűzi őket az országhoz. 

Már csak azért is, mert az volt az egyik első koncertjük a vasfüggöny mögött. Martin Gore gitáros még arra is emlékezett, hogy 1985-ben jártak Magyarországon először. Arra viszont már biztos nem emlékszik, hogy a ’85-ös, Volán pályán játszott koncertre 150 forint volt a jegy, és a Satöbbi játszott előttük. 

A budapesti koncertre jegyeket október 21-én 10 órától lehet venni ezen az oldalon.  

A turné a stockholmi Friends Arenában indul 2017. május 5-én, és Milánó mellett Párizst, Londont és Berlint is érinti. Az európai etap július 23-án ér véget Kolozsváron. 

A 2017-es nyári európai részt követően a Global Spirit turné Észak- és Dél-Amerikában folytatódik majd. Ez lesz a banda 18. turnéja, és három év kihagyás után az első élő fellépéseik. Az együttes utolsó koncertkörútján, a Delta Machine Touron több mint 2,5 millióan hallhatták őket. 

Az új turnén a csapat folytatja jótékonysági tevékenységét. A svájci óragyártóval, a Hublottal együttműködve támogatják a Charity Water programot. A kezdeményezés célja, hogy olyan helyekre is tiszta ivóvizet juttasson, ahol az hiánycikknek számít. 

A Spirit lesz a zenekar 14. stúdió albuma. Az előző lemez, a 2013-asDelta Machine megjelenésekor 26 országban került be a top5-be, és további 12 országban vezette a slágerlistát. Az új lemez producere James Ford, a Simian Mobile Disco zenekar alapító tagja, akinek legutóbbi munkái között található például a Florence and the Machine Monkeys albuma is. A Depeche Mode új, Spirit című CD-je 2017 elején fog megjelenni a Columbia Records gondozásában. 

(Forrás: kulturmozaik.hu)