Jump to content

Újra koncertet ad Budapesten Hans Zimmer

2016. 11. 20. 14:33

A Sötét Lovag-trilógia, A Karib-tenger kalózai-filmek és a Gladiátor zeneszerzője jövőre ismét fellép hazánkban.

Hans Zimmer Hollywood legkeresettebb filmzeneszerzője, aki már több mint 100 mozihoz írt zenét – amelyek összbevétele meghaladja a 24 milliárd dollárt -, első amerikai és ausztrál turnéját követően 2017 nyarán visszatér Európába.

Hans Zimmer első turnéja igazából két teltházas londoni koncerttel kezdődött 2014-ben, amit idén egy 33 városból álló európai sorozat követett olyan helyszínekkel, mint Párizs, Berlin, München, Prága, Dublin, Bécs és Budapest. Az előadás mindenhol fantasztikus kritikákat kapott, és az óriási sikerre való tekintettel jövőre folytatódik a fellépéssorozat.

A 2017-es turné az USA nyugati partjánál indul, majd Ausztrália és Új-Zéland után tér vissza Európába, hogy végül egy teljes amerikai koncertkörúttal fejeződjön be.

Maga az előadás két részből áll: az elsőben olyan klasszikussá vált filmzenékből hallhatók részletek, mint a Gladiátor, Az oroszlánkirály, az Esőember, vagy A Karib-tenger kalózai, míg a második részben többek között a Sötét Lovag-trilógia, az Eredetés a Csillagok között filmzenéit gondolják újra a rock- és popzene világából érkező vendégekkel.

A 2017. június 1-jén esedékes budapesti koncertre jegyek november 23-án 10 órától kaphatók a livenation.huoldalon.

(Forrás: 24.hu)