Jump to content

Elismerés a segítő cselekedetekért!

2017. 12. 11. 16:14

A Jószolgálat-díj a különböző szociális területeken áldozatos és példaértékű munkát végzőket kívánja elismerni, melyre országos szinten bárki jelölhet személyeket, szervezeteket és közösségeket, akik kiemelkedő munkát végeznek a rászorulókért.

A 2016-os alapítású díjat a Twickel-Zichy Mária Terézia Alapítvány és a szekszárdi Twickel Birtok indította el azért, hogy a szociális munkásokat és önkéntes jótevőket, mind anyagilag, mind erkölcsileg megbecsülje és példaként a társadalmunk elé helyezze. A kezdeményezés alapgondolata emléket kíván állítani Twickel-Zichy Mária Terézia grófnő példaértékű munkásságának. A Jószolgálat-díj keresi, díjazza és bemutatja a szociális területeken végzett szolgálatokat, és a mögöttük lévő embereket egyaránt, akik szívvel-lélekkel végzik odaadó munkájukat a hátrányos helyzetű társadalmi csoportok megsegítéséért.

A 2017/18-as évadban megújult kategóriákban lehet jelölni országos szinten a szociális területeken tevékenykedő hivatásos és önkéntes személyeket, valamint szervezeteket és közösségeket, akik kiemelkedő elhivatottsággal végzik áldozatos munkájukat a rászorulókért. A díj honlapján keresztül lehet pályázni 2018. január 31-ig.

A jelölési időszak zárása után - a hivatásszerűen végzett szociális munka területein - a 7 nagy magyar segélyszervezetek képviselőiből álló szakmai zsűri bírálja el a beérkezett pályázatokat és választja ki a díjazottakat a hivatásszerűen és az önkéntesen végzett szociális munka kategóriákban.

Az önkéntesen végzett szociális munka területein beérkezett jelöltek közül a szakmai zsűri előzetes felterjesztése alapján online szavazásban a társadalom választja ki díjazottjait.

A 2017-es év díjazottjairól szabadtéri kiállítás nyílt Budapesten, mely jelenleg Székesfehérvár főterén látogatgató. A következő hónapokban 2018. április végéig további városok főterein kerül kihelyezésre a cél érdekében, hogy minél többen találkozzanak ezekkel az inspiráló és példamutató cselekedetekkel. A fotókiállítás egyszerre személyes, de bemutatja a szociális szakma sokrétűségét, a segítségnyújtás különböző formáit is a nyilvánosság számára. Az évről-évre megválasztott díjazottak történetein keresztül minél több ember figyelmét felhívja az odafordulás, a megértő, gondoskodó és legfőképpen tevékeny szeretet formáira, mivel a rászorulókért tenni mindannyiunk közös felelőssége!

A 2017-es ünnepélyes díjátadó kisfilmje:

További részletekét látogasson el a Jószolgálat-díj weboldalára, vagy kövesse munkánkat a díj közösségi oldalán: www.joszolgalatdij.hu; facebook.com/joszolgalatdij.

 

(Forrás: szerkesztőség)