Jump to content

Csőre Gábor kapta a Ruttkai Éva-emlékgyűrűt

2014. 12. 31. 12:17

A Lumpáciusz Vagabundusz december 30-i előadása után adták át a Ruttkai Éva-emlékgyűrűt a Vígszínházban. A díjat a Vígszínház társulatának titkos szavazása alapján az a művész kapja, aki ebben az évben a legkiemelkedőbb művészi teljesítményt nyújtotta.

A Ruttkai Éva-emlékdíjat a színművész lánya, Gábor Júlia 1986-ban alapította édesanyja, a Kossuth-díjas színésznő, a Vígszínház vezető művésze emlékére. A Ruttkai-gyűrűt 1987 óta Ruttkai Éva születésnapjának előestéjén adják át annak a művésznek, aki a Vígszínházban az adott évben kiemelkedő művészi teljesítményt nyújtott.

A színésznő aláírásával díszített Ruttkai-gyűrűvel elsőként Tordy Gézát jutalmazta a társulat. További kitüntetettek: Eszenyi Enikő, Darvas Iván, Pap Vera, Gálffi László, Kaszás Attila, Lukács Sándor, Tábori Nóra, Jánoskúti Márta, Kútvölgyi Erzsébet, Igó Éva, Börcsök Enikő, Alföldi Róbert, Hajdu István, Harkányi Endre, Rajhona Ádám, Danis Lídia, Epres Attila, Reviczky Gábor, Hegyi Barbara, Venczel Vera, Bata Éva és Fesztbaum Béla.

A Ruttkai Éva-emlékgyűrűt a Vígszínház bármely művésze megkaphatja, akár többször is, az adott naptári év során nyújtott kiemelkedő művészi teljesítményéért.

(fotó: cosmopolitan.hu, forrás: szinhaz.hu)