Jump to content

Udvaros Dorottya kapja a Páger-gyűrűt

2015. 01. 09. 11:24

2015-ben Udvaros Dorottya kapja meg a makói Páger-gyűrűt, a színésznő az elismerés tizennegyedik kitüntetettje lesz.

Udvaros Dorottya Kossuth- és Jászai Mari-díjas színművésznőnek, a Halhatatlanok Társulata örökös tagjának adja át februárban Makó polgármestere, Farkas Éva Erzsébet az idei Páger-emlékgyűrűt.

Az évek során rangot és hírnevet szerzett díjat bő egy évtizede alapította az önkormányzat azért, hogy kifejezze tiszteletét a makói születésű Páger Antal iránt. A díjazott személyéről most is szakmai kuratórium – Hegedűs D. Géza színművész, Réz András filmesztéta, Kútvölgyi Erzsébet színművész, a várost képviselő Szalma Tamás színművész, valamint a Páger családból az egyetlen fiúunoka, Gyarmathy Antal – döntött.

A Páger-gyűrűvel eddig Halász Juditot, Garas Dezsőt, Király Leventét, Venczel Verát, Csákányi Esztert, Kern Andrást, Törőcsik Marit, Kulka János, Bánsági Ildikót, Rudolf Péter, Kútvölgyi Erzsébetet, Cserhalmi Györgyöt és Gáspár Sándort díjazták.

A Színházi Adattár szerint eddig 105 színházi bemutatón láthatta a közönség Udvaros Dorottyát, nevéhez fűződik 19 tévéfilm és 41 játékfilm is. A színésznő 2002 óta a Nemzeti Színház tagja.

(fotó: budapestinfo.eu, forrás: szinhaz.hu)