Jump to content

Izraeli vendégszereplés a Budapest Operettszínháznak

2015. 02. 02. 18:39

Kálmán Imre A Bajadér című operettjével vendégszerepel Tel-Avivban a Budapesti Operettszínház február 12. és 21. között.

Kálmán Imre 1921-ben bemutatott dalművét Kerényi Miklós Gábor újszerű rendezésében láthatja tizenegy előadáson az izraeli közönség. A főbb szerepekben kettős szereposztással játszott darabot az izraeli Rison Lecióni Szimfonikus Zenekar kíséri.

Az előadásokat héber és angol feliratok segítségével követhetik a magyarul nem beszélők, és az érdeklődők a darab jobb megértése érdekében a társulat színre lépése előtt egy órával minden alkalommal meghallgathatnak egy, az operettről szóló előadást is.

Az izraeli sajtóban már hetekkel korában elkezdték beharangozni a budapesti vendégjátékot, a megjelent kritikák A Bajadért „Brodway-színvonalú, musicalnek tűnő, de operának hangzó” előadásnak nevezték.

Tavaly húszezren tekintették meg Izraelben az operettszínház páratlan sikerű vendégjátékát A Csárdáskirálynővel, a nagy érdeklődés miatt egy további bemutatót is be kellett iktatniuk a szervezőknek.

A vendégjátékot a tavalyihoz hasonlóan idén is Joni Karmi, Németországban élő izraeli producer szervezte.

További érdekességeket talál, ha Facebook oldalunkra kattint.

(fotó: btf.hu, forrás: MTI)