Jump to content

Novák Péter állítja színpadra az István, a királyt

2015. 02. 05. 16:01

Novák Péter rendezi az István, a király című rockopera új előadását. Szörényi Levente és Bródy János műve augusztus 19-én ugyanott lesz látható, ahol az 1983-as bemutatót tartották: a városligeti Királydombon.

Az István, a királyt eddig összesen heten, Koltay Gábor, Kerényi Imre, Iglódi István, Szikora János, Zsuráfszky Zoltán, Novák Ferenc „Tata” és Alföldi Róbert vitte színre.

Novák Péter számára Alföldi Róbert 2013-as rendezése idézte fel leginkább az 1983-as koncepciót, amely vegyes műfajú előadás volt és több generációra gyakorolt fantasztikus hatást. „Súlyt és gondolatot szeretnénk látni és hallatni az énekesekkel.” – szögezte le saját rendezésével kapcsolatban.

Az eredeti előadásból hárman lépnek színpadra: Varga Miklós most is István király lesz, Deák Bill Gyula a Táltos, Nagy Feró Laborcot alakítja. Feke Pál lesz Koppány, a további főbb szerepeket Keresztes Ildikó (Sarolt), Simon Bogárka (Gizella), Radics Gigi (Réka), Homonnay Zsolt (Asztrik) és Kocsis Tibor (Vecelin lovag) alakítja. Az 1983-as változat Koppánya, Vikidál Gyula nem vállalta a szereplést.

2015-16-ban összesen 14 sportcsarnokban lesz látható a produkció. Az augusztus 19-i előadás lesz a Királydomb búcsúja a közönségtől, miután a Városliget rendezési koncepciója keretében feltehetően ledózerolják.

További érdekességekért kérjük, keresse fel Facebook oldalunkat!

(fotó: est.hu, forrás: MTI)