Jump to content

Eric Idle először Budapesten

2015. 02. 08. 18:26

A legendás Monty Python egyik alapítója, Eric Idle a csapat 1979-es Brian élete c. filmje alapján készült, Nem a Messiás című musical kapcsán érkezik Budapestre. Az előadásban a film klasszikus poénjai és a legismertebb slágerei egyaránt hallhatók.

Eric Idle volt a Spamalot társszerzője is, melynek musical-változatát nálunk a Madách Színház mutatta be. A Monty Python 1979-es Brian életéből kiderül többek között az is, hogy „mit adtak nekünk a rómaiak?”, ez a kérdéskör az Idle és John Du Perez tollából származó színpadi átiratból, a Nem a Messiás (Csak egy haszontalan fiú) című vígoratóriumból sem hiányozhat – itt a felsorolás nem mellékesen egy „felejthetetlen dal” formájában jelenik meg.

A dalt – ahogy az egész vígoratóriumot – élőben, magyar nyelven is láthatja a hazai közönség, Idle vendégszereplésével május 31-én a Papp László Budapest Sportarénában adják elő. A Nem a Messiás főbb szerepeit Heiter Melinda, Janza Kata, Homonnay Zsolt, Hajdú Steve, Pintér Dömötör és Galla Miklós játssza.

További érdekességeket talál, ha Facebook oldalunkra kattint.

(fotó: hollywoodreporter.com, forrás: szinhaz.hu)