Jump to content

Őrült Nők Ketrece – századik alkalom

2016. 03. 04. 22:34

Századik alkalommal látható március 12-én Az Őrült Nők Ketrece című musical. Az Alföldi Róbert rendezésében, Stohl András és Hevér Gábor főszereplésével, a Kultúrbrigád és az Átrium Film-Színház produkciójában színpadra állított darab bő másfél év alatt érte el ezt az előadásszámot.

Az Őrült Nők Ketrecét eddig több mint 36 ezer néző látta, a címadó mulató ötször vidéki helyszínen nyitott meg: két-két alkalommal Pécsen és Szegeden, egyszer pedig Szombathelyen. Az ünnepi alkalommal sok meglepetés várja a közönséget az Átriumban. Az esti előadás előtt, fél 7-től kerül sor a produkciónak elsősorban a vidéki vendégjátékok – Pécs, Szeged, Szombathely – folyamán készített fényképeiből rendezett kiállítás megnyitójára. A kulisszák mögé is bepillantást engedő tárlatot, amelyen Mészáros Csaba, Dudás Ernő, Puska Judit, Reviczky Zsolt és Dávid Albert Dániel képeit tekintheti meg a közönség, Hevér Gábor színművész és rendhagyó módon az előadás egyik törzsnézője, aki eddig tízszer látta a produkciót, Havasi Antonietta nyitja meg. Ezen a napon kerül napvilágra egy, Az Őrült Nők Ketrece bemutatását és az első száz előadás játszását dokumentáló, korlátozott példányszámban megjelenő kiadvány is, és a nézők ezúttal, meglepetésként a produkcióhoz kapcsolódó emléktárgyakat is beszerezhetnek. Az alkalomra 40 támogatói jegy is kibocsátásra került, ezek vásárlói a századik előadásra készült plakátot kapnak.

Különleges akcióra is sor kerül: a századik előadás után speciális „szelfi” készül a tervek szerint, olyan fotó, amelyen a közreműködő művészek és a közönség tagjai egyetlen képen mindannyian megörökíthetők. A kép az internetre is felkerül, és így a nézők beilleszthetik a századik alkalomra kiadott könyv utolsó lapjára.

Ezen a napon az előadás alkotói megemlékeznek a zenekar tagjáról, Varga Gábor Kakas trombitaművészről is, aki február 26-án, 52 esztendős korában váratlanul elhunyt. A kitűnő muzsikus kezdetektől tagja volt Az Őrült Nők Ketrece zenekarának, negyven előadásban fújta a trombitát. A századik előadáson a zenekar kivételesen nem öt-, hanem héttagú lesz.

A századikra és a többi márciusi előadásra már minden jegy elkelt. Áprilisban Budapesten négyszer lesz látható a produkció, és sor kerül újabb vendégjátékra is: a kecskeméti Hírös Agóra közönsége is megtekintheti Az Őrült Nők Ketrecét.