Jump to content

Rekordszámú bérletújítás az Operában

2017. 03. 20. 08:01

Rekordszámú bérletet, a tavalyi mennyiség csaknem hatszorosát adta el a Magyar Állami Operaház a bérletújítás első napján, csütörtökön.

A hatalmas roham váratlanul érte az Operaházat, amely türelmet kért a bérletesektől, és felhívta a figyelmüket arra, hogy jövő hét végéig még elővásárlási joguk van a jövő évadra - közölte az intézmény az MTI-vel.

Az Operaház csütörtöki közleménye szerint A Ring gyűrűi címet viselő 2017/18-as évadra a bérletújítás első napján 6800 bérletet adtak el - ebből 3500-at az interneten keresztül. Tavaly ez a szám 1166 volt, ami akkor rekordot jelentett.

Mint írták, az informatika nem tudta követni ezt a váratlan rohamot, amiért a közönség elnézését kérik.

Hangsúlyozták, hogy az Opera Értékesítési Centrumának munkatársai csütörtökön este 23 óráig állnak rendelkezésre az Erkel Színházban, pénteken azonban az esti előadás miatt, amely 18 órakor kezdődik, csak mintegy 450 sorszámot tudnak kiadni.

A nagytermet megnyitották az érdeklődők előtt, hogy le tudjanak ülni, és újabb értékesítési munkaállomásokat helyeztek üzembe, hogy az igényeket kielégítsék. "A maihoz hasonló, hosszas várakozást és az online bérletváltás nehézségeit igyekszünk orvosolni" - olvasható a közleményben, amelyben a vásárlók megértését és türelmét kérik.

Felhívták a bérlettulajdonosok figyelmét arra is, hogy még a jövő hét végéig elővásárlási joguk van. Az Erkel Színházban a hétvégén is lehet bérletet váltani 10 órától 17 óráig, online pedig folyamatosan, a nap 24 órájában.

Negyvenféle bérlet, tehát összesen 60 ezer bérletkártya áll rendelkezésre, ami a tavalyi bérleteladási csúcs kétszerese, így minden érdeklődőnek jut bérlet.

(Forrás: opera.com)