Jump to content

A túlon túl nyerte az Anilogue fesztivál fődíját

2014. 11. 23. 16:18

Az Uránia Nemzeti Filmszínházban szombaton este kiosztották a 12. Anilogue Nemzetközi Animációs Filmfesztivál díjait. A fődíjat Esben Toft Jacobsen A túlon túl című alkotása nyerte. A közönségdíjat Bucsi Réka Symphony No 42. című munkája kapta.

A Juan Pablo Zaramellából, Olga Pärnből és Kostil Danilából álló nemzetközi zsűri Esben Toft Jacobsen A túlon túl (Resan till Fjäderkungens Rike) című alkotásának ítélte a legjobb egészestés animációnak járó fődíjat az idei, november 19. és 23. között zajló Anilogue Nemzetközi Animációs Filmfesztiválon.

A skandináv gyerekfilmben a kedves, kíváncsi és kalandvágyó kisnyúl, Johan az élet szabályait tanulgatja. Ale Abreu A fiú és a világ (O Menino e o Mundo) című fantasztikus brazil animációját a zsűri különdíjjal jutalmazta.

A rövidfilmek versenyében Nina Mihaila, Jana Slezáková és Marinov Gábor zsűrizte az alkotásokat. Ők Sonja Rohleder német művész a Hölgy kutyával című animációját találták a legjobbnak.

A zsűri három különdíjat is kiadott a lengyel Ducki Tomek Fürdő, a szintén lengyel Izabela Plucinska Drágám, valamint Bucsi Réka Symphony No 42. című munkájának. Utóbbi kapta a közönségdíjat is.

(fotó: kapcsoldbe.hu, forrás: MTI)