Jump to content

Sam Smith vezeti a Brit Awards jelölőlistáját

2015. 01. 17. 16:00

Öt jelöléssel a popsztár Sam Smith vezeti az idei Brit Awards, a rangos zenei díj jelölőlistáját, amelyen Ed Sheeran és George Ezra énekes-dalszerzők négy-négy kategóriában szerepelnek.

A 22 esztendős Smith a legjobb brit férfi énekes és The Lonely Hour című lemezével a legjobb album díját is elviheti a február 25-én a londoni O2 arénában megrendezett díjátadó gálán. Smith egyébként tavaly is remek évet zárt: a BBC tudósítása szerint ő volt az egyetlen előadó, akinek több mint egymillió albuma kelt el mind az Egyesült Királyságban, mind Amerikában.

Korábban csak Robbie Williams-nek és David Craignek sikerült egyetlen évben több jelölést gyűjtenie, mindkettejüket hat-hat kategóriában jelölték a zenei díjra, Williams-t 1999-ben, Craiget pedig 2001-ben.

A legjobb férfi előadó mezőnyben Smith Sheerannal, Ezrával, Damon Albarnnel és Paolo Nutinivel verseng. A legjobb brit lemez kategóriában Smith albumán kívül Sheeran X, Ezra Wanted On Voyage, Alt-J This Is All Yours és a Royal Blood brit rockduó saját nevén futó korongja kaphat díjat.

A női előadó kategóriában Jessie Ware, az X-faktorban feltűnt Ella Henderson, FKA Twigs, Lily Allen és Paloma Faith között dől el a díj sorsa. A nemzetközi porondról Taylor Swift, Beyonce, Lana Del Rey, Sia és St. Vincent került a legjobb külföldi énekesnők mezőnyébe.

A díjátadó gálát az I'm Celebrity két sztárja, az Ant és Dec komikusduó vezeti majd, a fellépők között lesz Swift, Sheeran, Smith és Faith is. Tavaly David Bowie kapta a legjobb brit férfi előadó díját, amelyet Kate Moss vett át a nevében.

További érdekességeket talál Facebook oldalunkon.

(fotó: dailystar.co.uk, forrás: MTI)