Jump to content

Bemutatkozott Mága Zoltán műsora Amerikában

2015. 03. 16. 18:42

Országos premier keretében mutatta be Amerika legnagyobb közszolgálati tévécsatornája Mága Zoltán hegedűművész Magyarországot népszerűsítő önálló show-műsorát a magyar nemzeti ünnepen, március 15-én.

A Zoltán Mága: From Budapest with Love című látványos gálát tavaly novemberben a Pesti Vigadóban, Mága Zoltán budapesti újévi koncertjének hangulatát idézve vette fel a Public Broadcasting Service (PBS), hogy megismertesse nézőivel Magyarország zenei kultúráját. A műsort több tízmillió tengerentúli néző látta.

A Budapest legszebb helyszíneit bemutató, országimázst erősítő klipek júniusban és augusztusban két hétig újra műsoron lesznek. „Egész zenei pályafutásomat az a küldetéstudat határozta meg, hogy a világ minden táján képviseljem a magyar kulturális tradíciókat, és erősítsem a magyarságról kialakult pozitív képet.” – fogalmazott Mága Zoltán.

A show-műsorban világsztárokkal és a hazai zenei élet kiválóságaival együtt lépett színpadra a Prima Primissima díjas hegedűművész. Sztárvendég volt a lírai tenor szerepek világhírű előadója, az albán származású Saimir Pirgu, Valentina Nafornita nemzetközi hírű moldovai szoprán, valamint Natalia Ushakova orosz-osztrák operacsillag.

A zenész kérésére olyan videoklipek készültek a show-ba, amelyek hazánk turisztikailag is vonzó látványosságait, Budapest különleges atmoszféráját mutatják be. A Halászbástya – Vittorio Monti-Mága Zoltán: Csárdás című alkotás a fővárosi panorámával, a Parlament – Mága Zoltán: Villámcsárdás és variációk című klip pedig az Országházzal, a Hősök terével, a Nemzeti Múzeummal és a Citadellával ismerteti meg a tengerentúli nézőket. A Budapest éjszakai látképe – Mága Zoltán-Pablo De Sarasate: Csak egy kislány van a világon és Cigány melódiák című klipet a magyar főváros éjjeli pompája ihlette.

További érdekességeket talál Facebook oldalunkon.

(fotó: jegy.hu, forrás: MTI)