Jump to content

Megjelent Noel Gallagher zenekarának második albuma

2015. 03. 22. 14:03

Chasing Yesterday címmel megjelent az Oasis egykori zeneszerzője és gitárosa jelenlegi együttesének, a Noel Gallagher's High Flying Birdsnek második albuma.

A Chasing Yesterday dinamikus és érdekes anyag, számos zenei ötlettel, méltó folytatása a Noel Gallagher's High Flying Bird négy évvel ezelőtti bemutatkozó anyagának. Az új lemez megjelenése után vezette a brit és az ír albumlistát is és eddig 2015 leggyorsabban fogyó brit albuma.

A 47 éves Noel Gallagher 2009-ben hét lemez után szállt ki a manchesteri Oasis-ből, minden idők egyik legsikeresebb, 70 millió lemezt eladott brit rock-zenekarából, miután öt évvel fiatalabb öccsével, az énekes Liammel a kapcsolata a végletekig megromlott. Liam Gallagher egy párizsi koncert előtt szóban és fizikailag is nekitámadt bátyjának, szidalmazta, üvöltözött vele, összetörte a gitárját.

Liam és a többi Oasis-tag Beady Eye néven alakított zenekart és készített azóta két közepesen sikeres albumot, de a csapat már feloszlott. Noel Gallagher, aki az Oasis-dalok többségét egyedül írta, természetesen a High Flying Birdsben is valamennyi dalt maga szerzi, és ő az énekes is.

Az Oasis egyszer járt Budapesten, 2000-ben a Sziget fesztiválon azonban Noel Gallagher nélkül adott koncertet.

További érdekességeket talál Facebook oldalunkon.

(fotó: vanyaland.com, forrás: MTI)