Jump to content

A 27-esek klubja - Brian Jones

2015. 09. 20. 16:32

A tehetség egyikőjüknél sem volt kérdés. Az viszont igen, hogy miért ilyen korán távoztak és miért így. Így Brian Jones halála is megdöbbentett mindenkit.

A The Rolling Stones alapítója, gitárosa, énekese volt. Szinte minden keze ügyébe kerülő hangszeren tudott játszani. Sokan divatos öltözködéséről, kábítószer-használatáról és kicsapongó életstílusáról ismerték. Botrányos rendőrségi és kábítószeres ügyei miatt a zenekar úgy döntött, hogy nélküle folytatják.

Alig egy hónappal menesztése után, 1969. július 3-án hajnalban, a háza úszómedencéje mellett Brian Jones elhunyt. Éjszaka kiment úszni, de a barátai már csak azt látták, hogy a zenész eszméletlen. Kihúzták a partra, értesítették az orvost, Brian barátnője mesterséges lélegeztetéssel próbálkozott, de mire az orvos a helyszínre érkezett, Brian már halott volt. A hivatalos jelentések szerint megfulladt.

Ám Brian Jones azonban gyilkosság áldozata is lehetett! A bűntényt egy építési vállalkozó, Frank Thorogood követhette el, aki 1993. november 7-én a Nord Middlesex kórházban bevallotta a gyilkosságot a barátjának, Tom Keylocknak. Thorogood a halálos ágyán elmondta, hogy Brian Jones 1969-ben minden kifizetést letiltott házának átalakítása során, mert elege lett abból, hogy szerinte folyamatosan becsapják. Ezért Thorogood a késői órában meglátogatta a medencénél Jonest-t és a szóváltás után - hogy a híresség hangos kiabálását csillapítsa - a víz alá nyomta. Ezt a vallomást azonban azóta sem követte rendőrségi vizsgálat.