Jump to content

Hatvan év zene

2016. 01. 05. 11:00

Néha azon kapod magad filmnézés közben, hogy már nem is tudod, merre jár a cselekmény, mert annyira gyönyörű a zene, hogy teljesen lekötötte a figyelmedet? Akkor valószínűleg nem kell sokat győzködni arról, hogy az idei év egyik csúcskoncertjét már januárban meghallgathatjuk: Ennio Morricone látogat el hozzánk.

The 60 Years of Music – ezzel a címmel indul ismét európai turnéra Ennio Morricone 2016-ban. A 87 éves olasz zeneszerző és karmester olyan filmek zenéjét jegyzi, mint a Volt egyszer egy vadnyugat, Az óceánjáró zongorista legendája, A profi, A Jó, a Rossz, és a Csúf, és a Sorstalanság. A turnén a Cseh Nemzeti Szimfonikus Zenekar fogja kísérni Morriconét; velük a híresebb filmzenék lemezfelvételét is közösen készítette. Január 15. és május 28. között Helsinkitől Párizsig, Amszterdamtól Dublinig és Prágától Moszkváig Ennio Morricone telezenéli a kontinenst.

Január tizenhetedikén – egészen a turné elején – Budapestre érkezik, a Papp László Budapest Sportarénában fog koncertet adni. A színpadra, a tőle megszokott módon, kétszáznál is több zenésszel és énekessel együtt áll majd ki. Morricone saját elmondása szerint a turnén a mára klasszikussá vált filmzenék mellett azokból összeállított, újonnan létrehozott dallamok is felcsendülnek majd. Ha a karácsonyi ajándékozásról lemaradtunk, vagy épp csak ismerünk egy filmzeneőrültet, egészen biztos, hogy a koncertbelépő a tökéletes meglepetés számára. Jegyeket szinte minden árkategóriában találni: tízezertől kilencvenezer forintig válogathatunk a jobbnál jobb helyek között.

 

gL

 

(Forrás: kulturmozaik.hu/Fotó: kijkbaar.nl)