Jump to content

Ők nyertek az idei Billboard Music Awardson

2016. 05. 23. 11:55

Adele egy halom díjjal gazdagodott, igaz, nem tudott megjelenni az átadón. A díjak és az ünneplés mellett az emlékezés is szerepet kapott. Prince híres számát közösen adta elő Madonna és Stewie Wonder a színpadon.

Az idei Billboard díjátadó két nagy nyertese The Weeknd és Adele volt. The Weeknd egy etiópiai származású kanadai R&B énekes, aki nagyjából egy éve lett híres, mikor megjelent a harmadik albuma. Elsősorban jellegzetesen magas hangjáról ismert, ehhez jön még extrém hajviselete, ami alapján már könnyen azonosítható azoknak, akik csak sejtik, kiről van szó. The Weeknd, azaz Abel Makkonen Tesfaye összesen nyolc díjat nyert idén, a brit énekesnő, Adele pedig ötöt. The Weeknd többek között a legtöbb dalt eladó, a rádióban legtöbbet játszott, a legtöbbet streamingelt, a legjobb R&B előadó, és a legjobb R&B album tulajdonosa díjakat zsebelte be.

Adele turnéja miatt nem tudott megjelenni a gálán, ezért videoüzenetekben üdvözölte a gála résztvevőit, és így köszöntötte a rajongóit is. Nem csak a legjobb női előadó díját kapta, hanem a legjobb női előadóét is, emellett ő kapta a Billboard 200 nevű toplista legjobb albumának díját is.

A legjobb férfi előadó Justi Bieber lett. A díjazottak között volt még Kirk Franklin gospelénekes, Wiz Khalifa rapper, a Walk the Moon együttes, Meek Mill Dreams Worth More Than Money című rapalbuma is. Tawlor Swift a legjobb turnézó előadó díját kapta, David Guetta pedig a legjobb dance/elektronikus művész díját.

A gálán fellépett Céline Dion is, aki idén januárban vesztette el férjét és bátyját is. Madonna pedig Stevie Wonderrel közösen emlékezett Prince-re, a Pruple Rain című számmal búcsúztatták.

Az amerikai Billboard magazin díjátadóját 1989 óta adják át, igaz, 2006 és 2010 között szünetelt a díjátadás. A díjakat nem zsűri ítéli oda az előadóknak, hanem az adott évre vonatkozó eladási, sugárzási, vagy letöltési adataikat veszik figyelembe.